​Vet-Teams målsætning er at give landmænd den mest optimale rådgivning om sundhed og produktionsstyring for at opnå de bedst mulige resultater.
​Kontakt os på  tlf: 70 25 74 70

Fødevarestyrelsens medicinrejsehold

Torsdag den 26. november havde vi besøg af Fødevarestyrelsens medicinrejsehold. Formålet med besøget var at kontrollere at vi som dyrlæger overholder gældende lovgivning. De to kontrollanter fik gennemgået computerprogrammet til håndtering af papirløs svinerådgivning – programmet er tidligere blevet godkendt af Fødevarestyrelsen. To besætninger blev desuden tilfældigt udtaget til kontrol.


Besøget endte med påtaler for utilstrækkelig medicinregistrering og besøgsfrekvens.

Medicinregistrering

​Oversigt over medicin ordineret til fravænnede grise

Ved hvert besøg skal besætningsejeren udfylde en medicinregistrering med opsummering af månedens medicinforbrug. Registreringen skal indeholde ordinationer, supplerende ordination, forbrug fordelt på aldersgruppe samt antal dyr, der er behandlet.​

​Den månedlige medicinregistrering erstatter ikke den daglige registrering af behandlinger. Skemaet til medicinregistrering ligger på landmandsweb´en sammen med besøgsrapporterne. Besætningsejeren skal printe skemaet ud og udfylde det før besætningsbesøget. Vi arbejder på en løsning, hvor skemaet kan udfyldes direkte på computeren.

Besøgsfrekvens

​Eksempel på medicinregistrering

Hver besætning skal have besøg 12 gange årligt – besøgene skal ligge med minimum 20 dage og maksimum 35 dages mellemrum. Der skal til en hver tid være afholdt 12 besøg, hvis der tælles 12 måneder tilbage.

​Der må maksimalt gå 12 måneder mellem to statusrapporter. Vi forsøger så vidt det er muligt at få alle statusrapporter lavet i januar.

Ordinationer

Fødevarestyrelsens kontrollanter gennemgik desuden vores ordinationer af medicin. Alle ordinationer samles i et centralt system, så Fødevarestyrelsen kan se hvilken medicin vi bruger til de forskellige lidelser i de forskellige besætninger samt forbruget i de forskellige besætninger.

Sidste nyt

Her kan I løbende læse forskellige nyheder fra os​

Årsmøde Mink

Se plancher fra indlæg

Årsmøde Svin

Se plancher fra indlæg​

Medicinhåndterings-

kursus og andre kurser, klik her

Minkkurser, klik her​

​​​Månedens Fidus

Smittebeskyttelse

Sidste nyt om PED og gode råd om ekstern smittebeskttelse.
Læs mere her >>

App:

Vet-Team har udviklet en App til Android for at lette udregning ved flokmedicinering.

Læs m​ere her >>

HVEM ER VI?

Vet-Team

CVR: 33370911

KONTAKT OS

FIND VEJ

​Lavhedevej 28 A

7500 Holstebro

PARTNERE

​Agrosoft

Se websiden her >>