​Vet-Teams målsætning er at give landmænd den mest optimale rådgivning om sundhed og produktionsstyring for at opnå de bedst mulige resultater.
​Kontakt os på  tlf: 70 25 74 70

Nye regler for sundhedsrådgivning

NU KOMMER DER NYE REGLER FOR SUNDHEDSRÅDGIVNING


Obligatorisk Sundhedsrådgivning for store svinebesætninger og svinebesætninger, som ønsker at have adgang til brug af antibiotika efter nærmere fastsatte regler, er trådt i kraft 1. juli 2010.


Der er tre bekendtgørelser relevante for obligatorisk sundhedsrådgivning, OSR:


1.Bekendtgørelse om sundhedsrådgivningsaftaler for svinebesætninger.
2.Bekendtgørelse om dyrlægers anvendelse, udlevering og ordinering af lægemidler til dyr
3.Bekendtgørelse om dyreejer`s anvendelse af lægemidler til dyr.


Samtidig med krav om obligatorisk sundhedsrådgivning er kravet om egenkontrol med dyrevelfærd i store svinebesætninger trådt i kraft.


I forbindelse med indførelse af OSR og egenkontrol skal alle sundhedsrådgivningsaftaler være fornyet inden 1. september 2010.


Samtidig med at sundhedsrådgivningsaftalerne fornyes skal det indberettes, om besætningen har et egenkontrolprogram, om programmet er dækkende, og om det følges.


Dyrlægen skal foretage indberetningen i dyrlægeregistret ”vetreg.dk”, som ikke er funktionsdygtigt endnu. Der er altså 3 måneder til at få de nye bekendtgørelser iværksat ude i besætningerne.


Besætningsdyrlægen skal rådgive om egenkontrol og auditere egenkontrolprogrammet mindst en gang årligt efter en nøjere fastlagt plan.


Fremover vil dyrlægerne blive kontrolleret en gang årligt af fødevarestyrelsens rejsehold. Der igennem vil fødevarestyrelsen vurdere, om egenkontrollen fungerer i besætningerne.

Læs meget mere om sundhedsrådgivning

Sidste nyt

Her kan I løbende læse forskellige nyheder fra os​

HVEM ER VI?

Vet-Team

CVR: 33370911

KONTAKT OS

FIND VEJ

​Lavhedevej 28 A

7500 Holstebro

PARTNERE

​Agrosoft

Se websiden her >>