​Vet-Teams målsætning er at give landmænd den mest optimale rådgivning om sundhed og produktionsstyring for at opnå de bedst mulige resultater.
​Kontakt os på  tlf: 70 25 74 70

Studietur Tyskland og Holland

Erfaringer fra studietur til Tyskland og Holland


Lovgivning

Da Tyskland og Holland er EU lande, er lovgivningen omkring opstaldning, medicinregistrering, rode- og beskæftigelsesmaterialer som i Danmark. Der er dog den store forskel, at det meget sjældent bliver kontrolleret, om besætningerne lever op til kravene, og at overtrædelse af reglerne medfører en påtale – ikke som i Danmark bøder og fradrag i hektarstøtten.


Dyrlæger

I Tyskland må besætningsdyrlægen kun udlevere medicin til 7 dages behandling, hvilket i praksis betyder, at dyrlægen besøger besætningen hver uge. Cirka hver andet besøg er et medicinleveringsbesøg, så grisene tilses hver 14. dag.


Tyske dyrlæger sælger medicinen fra eget apotek – cirka halvdelen af deres indtjening er fra medicinsalg, resten er fra rådgivningshonorar.


Fordeling af svineproduktionen i Tyskland

Fremtid
Soantallet er faldende i Tyskland, tyskerne forventer at importen af 30 kgs grise vil stige fremover. Hollænderne håber at få del i denne stigning. I konkurrencen om at få lov at levere grise til tyskland er den gode danske genetik og vores klare sundhedsdeklarationer store fordele.
Det forventes at størstedelen af de små sobesætninger i Tyskland lukker i forbindelse med lovkrav om løsgående søer fra 2013.


Et af de største slagterier i Tyskland (Tönnies Fleisch) har åbnet for levering af hangrise. Det er således frivilligt om leverandørerne vil levere hangrise. Hangrisene afregnes efter gennemsnitlig galtgrise pris.

Sidste nyt

Her kan I løbende læse forskellige nyheder fra os​

ÅRSMØDE 2019

klik her

Medicinhåndterings-

kursus og andre kurser, klik her

Minkkurser, klik her​

Årsmøde Mink

Se plancher fra indlæg​

Årsmøde Svin

Se plancher fra indlæg​

Driftslederkursus

For minkavlere

Videreuddannelse af avlere og driftsledere samt andre interesserede, hvor kursusbeviset samtidigt er gældende som den efteruddannelses for driftsledere, der skal gennemføres hvert 3. år.

Månedens Fidus

Smittebeskyttelse

Sidste nyt om PED og gode råd om ekstern smittebeskttelse.
Læs mere her >>

App:

Vet-Team har udviklet en App til Android for at lette udregning ved flokmedicinering.

Læs m​ere her >>

HVEM ER VI?

Vet-Team

CVR: 33370911

KONTAKT OS

FIND VEJ

​Lavhedevej 28 A

7500 Holstebro

PARTNERE

​Agrosoft

Se websiden her >>